Stefan Erikson

måndag 19 januari 2009

Såhär ligger det till, Anders Borg!


Minns du kritiken från socialdemokraterna under 2007? "Människor fick inte mer utan mindre pengar kvar i plånboken med alliansen." Oppositionsföreträdare vägrade förstå att jobbskatteavdraget, även med hänsyn till högre a-kasseavgift, gav mer pengar kvar i plånboken. Redan då fick många mer än 1000 kronor mer kvar i plånboken varje månad när det första steget i jobbskatteavdraget infördes.

2008 togs steg två i jobbskatteavdraget vilket gav ett par hundralappar mer kvar i månaden för de flesta som arbetar och nu 2009 har det tredje steget tagits.

Harald Klomp som startade http://www.jobbskatteavdrag.se/ har nu uppgraderat sidan lite. Nu går det att se hur många procent mer en person fått sedan maktskiftet 2006. Det går också att direkt skicka ett meddelande till registrator för finansminister Anders Borg och berätta hur många procent sänkt skatt man fått.

Därtill finns en uträkning som visar hur mycket skattesänkningen motsvarar i höjd lön, d v s hur mycket som hade behövts i höjd lön för att ge samma ekonomiska effekt med utebliven skattesänkning.

För den som bor i min hemstad Linköping och har en månadslön på 19 000 kronor handlar det om en "löneökning" på ca 1 725 kronor per månad, vilket motsvarar 9 procent i "löneökning".

Det går också att säga att de tre stegen i jobbskatteavdraget har givit ett vårdbiträde med 19 000 kronor i månadslön hela 1,1 extra månadslöner varje år! Samma person har sedan maktskiftet 2006 fått sänkt skatt med 22 procent!

Tack Anders Borg och inte minst, tack Harald Klomp som bidrar till att öka kunskapen om denna historiska reform!

Inga kommentarer: