Stefan Erikson

tisdag 25 november 2008

Skillnaden mellan alliansen och oppositionen ökar

Idag är det budgetdebatt i Linköpings kommunfullmäktige. Efter att hemma ha läst de tre oppositionspartiernas budgetar och jämfört med Allians för Linköpings budget, var det tydligt att det finns tydliga skiljelinjer mellan de borgerliga partierna och oppositionen.

Valfrihet, ökad makt hos den enskilda medborgaren och en ansvarsfull ekonomisk hushållning med medborgarnas pengar står emot socialdemokraternas oansvariga budget där de ekonomiska reserverna tömms och där miljöpartiet och vänsterpartiet vill höja skatten.

Intressant att se är att miljöpartiet tidigare år velat höja kommunalskatten med 50 öre. Nu har vänsterblocket tydligen blivit lite mer enade, genom att miljöpartiet ansluter sig till vänsterpartiets idé om att höja kommunalskatten med 1 krona.

Således, 250 miljoner kronor vill (mp) och (v) ta ur plånböckerna från Linköpings medborgare.

Är detta ansvarsfullt och en politik för framtiden?

* * * * *
När det diskuterades strategiska markinköp och segregation så tog socialdemokraterna verkligen priset.
Socialdemokraterna har tydligen sitt eget sätt för att lösa problemet med segregation. I kommunfullmäktiges talarstol pläderade ledande socialdemokrater för att det är bättre att förstöra delar av Sveriges bästa jordbruksmark och bygga villor istället för att bygga på mark som är lämplig för byggnation.

Nog för att (s) fick med sig (v) på den linjen men mot sig står både alliansen och miljöpartiet.

Jag undrar vad landets jordbrukare tänker när de hör vad socialdemokraterna vill göra med den jord som vi alla ärvt av våra förfäder och som vi lånar av våra barn.

Inga kommentarer: