Stefan Erikson

lördag 29 november 2008

Oan(s)varigt!

Under Anders Borgs första två år som finansminister har statsskulden sjunkit med 200 miljarder kronor när. Under socialdemokraternas sista mandatperiod ökade statsskulden med 100 miljarder. Detta visar bara en av många skillnader mellan moderaterna och socialdemokraterna.

Anders Borg (m) vill satsa på verkningsfulla lösningar för att minska utanförskapet och stärka ekonomin. I januari 2009 får landets vårdbiträden, sjuksköterskor, poliser, lärare m fl ytterligare ett par hundralappar mer kvar i plånboken med det tredje steget i jobbskatteavdraget.

Finanskrisen och lågkonjunkturen: Nya förslag kommer inom kort att presenteras för att möta upp lågkonjunkturens verkningar. Anders Borg anser att en tillfällig momssänkning, som kommit på tal, inte är bra, då den då antagligen blir permanent i förlängningen. Förnuftigt resonemang från Anders.

Socialdemokraterna vill dock satsa både på nya subventioner för byggande av hyresrätter och vill att staten ska gå in och ta över Volvo. Vi har redan sett hur verkningslöst och skadligt det är med statliga subventioner inom bostadsmarknaden.

Men allvarligt, Mona Sahlin & Co, hur ansvarsfullt är det att gå ut och säga att staten ska använda skattebetalarnas pengar för att köpa upp företag till höger och vänster?

Kommer socialdemokraterna någonsin att visa ansvar för hela Sverige? Eller kommer de fortsätta med verkningslösa förslag och samhällsfarliga idéer?

Inga kommentarer: