Stefan Erikson

onsdag 18 augusti 2010

Skatterna i topp på PRO-debatten


Foto: Andreas Green

Under tisdagskvällen deltog jag tillsammans med representanter från de övriga partierna i Linköpings kommunfullmäktige i en debatt som PRO arrangerade i Föreningshuset Fontänen. En stor del av debatten gick till att diskutera skatten för pensionärer och jag märkte tydligt att vi har ett stort ansvar att fortsätta förklara hur allt hänger ihop med jobb och pensioner.

Vi ett flertal tillfällen påpekade jag att det är de som idag jobbar som betalar dagens pensionärers pensioner. Det är så systemet fungerar. Dock så vet många inte det. Men följden av detta är att det måste föras en politik för fler jobb och minskat utanförskap för att pensionerna i framtiden ska kunna tryggas och växa än mer. Dock så hade Vänsterpartiets representant inte riktigt förstått hur pensionssystemet fungerar utan påstod att det är uppskjuten lön.

Därtill har Alliansen redan sänkt skatten två gånger under fyra år och gör det igen 1 januari 2011 om vi vinner valet i september. Socialdemokraterna har aldrig sänkt skatten för pensionärer. Vilka i svensk politik är mest trovärdiga i skattesänkningsfrågan? Ja, jag tänkte väl det =)

Det visade sig också nyligen i en undersökning att Alliansen har stort förtroende just bland äldre och när jag pratar med folk så är det i allmänhet så att man hellre röstar på ett seriöst parti med en realistisk politik än på de som lovar allt till alla. För hur ska oppositionens alla löften finansieras? Jo, med höjda skatter för vanligt folk!

Det ska också bli väldigt intressant att se oppositionen skandera på gator och torg med sitt budskap att de ska höja skatten för vanligt folk för att minska gapet mellan skatt på lön och pension. Vi vill hellre få fler i arbete och minska utanförskapet så att pensionerna därmed ökar än mer och så att vi genom bättre offentliga finanser kan fortsätta att sänka skatten för landets pensionärer.

Inga kommentarer: