Stefan Erikson

söndag 28 februari 2010

Varför vill (S) göra människor arbetslösa?

Näringsminister Maud Olofsson (C) och riksdagsledamoten Luciano Astudillo (S) möttes ikväll i Agenda för att debattera hushållsnära tjänster. Socialdemokraterna är mot hushållsnära tjänster och vill genom avskaffandet av denna reform hota upp emot 11 000 människor som har fått jobb sedan alliansen beslutade om reformen. Varför?

Alliansen har infört de så kallade RUT- och ROT-avdragen för att underlätta för fler människor att kunna köpa tjänster så som städning, fönsterputsning, renoverings- och ombyggnadsarbeten. Tusentals jobb har tillkommit sedan reforen infördes. Många jobb som idag är vita och där människor jobbar till avtalsenliga löner var tidigare otrygga svarta jobb.

Som väljare inför höstens val bör man fråga sig: Hur ser alternativen ut? Alliansen för en jobbskapande politik och oppositionen är emot och är oenig. Vänsterpartiet är helt emot, Socialdemokraterna vill inte ha hushållsnära tjänster, samtidigt som några socialdemokrater vill ha det - eller kanske främst behöver ha de väljare som inser att allianses politik fungerar - och miljöpartiet är kluvet.

Med andra ord: Oppositionen står och vacklar och alliansen levererar och är enig.

Inga kommentarer: