Stefan Erikson

onsdag 17 juni 2009

Ansvarsfullhet och mästrande i partiledardebatten


Foto: Mikael T Eriksson

Vid den sista partiledardebatten innan sommaren talade statsminister Fredrik Reinfeldt om ansvar och om den verkliga bilden av Sverige. Samtidigt talade Mona Sahlin (S) om att hon tyckte sig se en "mästrande statsminister som vet allt". Frågan är vem som var mästrande vid debatten.

Fredrik Reinfeldt påpekade att det är viktigt att berätta den sanna bilden av hur Sverige verkligen ser ut. När oppositionen påstår att regeringen inte har gjort någonting så pekar oberoende bedömare på att det händer mer än på mycket länge i svensk politik. Inte minst så är regeringens satsningar på infrastruktur, forskning och arbetsmarknad större än någonsin tidigare. It´s a fact.

Statsministern betonade även vikten av att komma i mål med ett klimatavtal under svenskt ordförandeskap i EU under hösten. Detta är ett viktigt arbete som till mångt och mycket handlar om kostnadseffektivitetet och finansiering. När det gäller miljön så går det inte att sätta upp orealistiska mål som vissa oppositionspartier verkar tro (de verkar inte vara helt överens i denna frågan heller så...)

Sammanfattningsvis kan sägas att Fredrik Reinfeldt ännu en gång visade att fokus fortsatt ligger på fler i arbete och färre i utanförskap. Detta kommer vi Moderater att driva såväl i den nationella politiken som i Europapolitiken under det svenska ordförandeskapet som inleds den 1 juli.

Inga kommentarer: