Stefan Erikson

tisdag 19 maj 2009

Moderaterna - Vi står för ansvarstagande

Idag presenterades Moderaternas valmanifest - EU-valet: Tid för ansvar. Rubriken är en bra beskrivning för det arbete vi driver runt om i hela Sverige och inom EU-samarbetet. 

Skattebetalarnas pengar ska användas med förnuft. Politiska beslut ska tas med ansvar för alla medborgare och för de konsekvenser som politiken medför. Exempelvis så är det inte ansvarsfullt att som oppositionen vill, köpa upp bilfabriker hur som helst och spekulera med skattebetalarnas pengar. Det är heller inte ansvarfullt som Miljöpartiet säger att man vill ta bort näst intill alla utsläpp under mycket kort tid. Det är ingen realistisk politik. Politiska löften och beslut måste nämligen vara realistiska och genomförbara. Att upp nå ett visst mål kan vara möjligt men att ta ansvar är att göra det för de konsekvenser som sedan uppstår som effekt. 

Nej, vad Sverige behöver är inte en skattehöjande opposition som därmed ökar utanförskapet. Sverige behöver även fortsatt en alliansregering som prioriterar sänkta skatter, förenklade regler och högre kvalitet i välfärden. Det är så vi tar ansvar för Sverige och bygger landet starkare för framtiden. Detta gynnar alla medborgare.

Inga kommentarer: