Stefan Erikson

tisdag 17 mars 2009

Reinfeldt stärkte sin position mot Sahlin

I kvällens debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin bekräftades några skillnader åter igen mellan de två stora partierna. Fredrik levererade ansvarstagande och förnuft och Mona körde mest med populistiska utspel som dessutom är verkningslösa.

Efter debatten har jag svårt att tro att Sahlin kommer att kunna stärka sitt förtroende. Inte minst när det gäller synen på vad politiker bör göra i tider av finansiell kris. Ena stunden vill Sahlin köpa SAAB och i andra stunden slänga iväg skattepengar på andra former av dåliga och olönsamma satsningar.

Klimat-, miljö- och energifrågan visade ännu en gång på den enorma skillnad som det är mellan de olika regeringsalternativen i svensk politik. Att alliansen nu gör det möjligt för marknadskrafterna att styra framtidens energiproduktion utan förbud för eventuell kärnkraftsutbyggnad är ett mycket viktigt besked, inte minst till den svenska industrin.

Slutligen. Vad Sverige behöver är inte en regering som ovarsamt med skattebetalarnas pengar urholkar den svenska välfärden. Det som behövs är fortsatt en alliansregering som med en långsiktigt hållbar politik fortsätter att minska utanförskapet, satsar på miljö och klimat och stärker den svenska välfärden.

Inga kommentarer: