Stefan Erikson

torsdag 5 februari 2009

Alliansen är den nya miljörörelsen!


Efter gårdagens historiska uppgörelse om klimat- och energipolitiken står det klart att den gamla tidens så kallade miljörörelse är död.

Alliansen är den nya tidens miljörörelse och står för en energi- och miljöpolitik som är värd namnet. Att snabbavveckla kärnkraften och helt utesluta detta energislag på den politiska kartan hade varit en katastrof för såväl den svenska ekonomin och jobben som för miljön.

Med fokus på vattenkraft, kärnkraft och förnybara energikällor har Allians för Sverige presenterat en uppgörelse som alla kan glädjas åt och som alla kan leva med.

Med detta fokus kan vi med förnuft och ansvarsfullt tänkande för framtiden forska och utveckla alla energislag. Kärnkraften kan bli effektivare och säkrare samtidigt som förnybara energikällor byggs ut i snabbare takt.

Igår var en mycket känslosam och historisk dag. En dag som jag kommer berätta om för mina barn och barnbarn i framtiden. Som jag skrev igår. Att vara moderat när en sån här historisk överenskommelse kommer till stånd mellan fyra borgerliga partier är en stor känsla och jag är stolt över alla alliansvänner!

Alliansens uppgörelse har verkligen tagits emot positiv av media och människor runt om i landet. Oppositionen har nu en del att bevisa. Är de så dumdristiga att de inte förstår vilket enormt ansvar vi tar för Sveriges framtid? Ska Mona Sahlin verkligen fortsätta sitt fruktlösa arbete med att rasera Sveriges framtid genom sin destruktiva politik tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet eller kommer det en vändning i denna och i andra frågor?
Det är ett ödesval. Trovärdigheten för oppositionens tre partiet står på spel, en gång för alla.

Inga kommentarer: