Stefan Erikson

fredag 31 oktober 2008

Upp för moderaterna


I den senaste opinionsundersökningen från Synovate, börjar man kunna skönja en spegling av valresultatet igen. Moderaterna är tillbaka på 26 procent, vilket är samma nivå som i valet 2006.
Som statsminister har Fredrik Reinfeldt nu visat att det finns bättre och fungerande alternativ till vänsterkartellen.

Moderaternas stöd sjönk efter valdagen 2006. Människor var kanske oroliga för om alliansen skulle hålla och om alla utlovade vallöften skulle levereras eller inte.

Två år efter valet ser vi nu att alliansen och dess politik fungerar. Människor har fått mer pengar i plånböckerna, utanförskapet har minskat, statsskulden har avbetalats med hela 200 miljarder kronor och skattetrycket har för första gången på 15 år sjunkit under 50 procent.

Det går helt enkelt bättre för Sverige nu än under den socialdemokratiska bidragsregeringens tid vid makten.

Men det händer mycket mer än så.

Vi tar nu krafttag mot alla orättvisor! Se bara på den havererade integrationspolitiken. Vi vill nu minska utanförskapet och skapa ett samhälle där alla är delaktiga. Oavsett var man kommer ifrån eller var man bor. Vi tar krafttag mot socialdemokraternas misslyckanden!

Rapparen Timbuktu fick ett stort uppslag i gratistidningen Extra Östergötland för några dagar sedan. Där var rubriken i stil med att "Timbuktu vill ha bort alliansen". Den som läser hela artikeln ser i slutet att Timbuktu kommer göra allt han kan för att bli av med alliansen, men samtidigt ser han inte att socialdemokraterna skulle lösa integrationsfrågan så mycket bättre...

Ja... man blir lite förundrad över detta uttalande. Om nu utanförskapet minskar med alliansen, vill en känd artist då hellre ha en röd-grön bidragsregering som ökar utanförskapet igen? Har han inte tänkt på att det är under 12 år av socialdemokratiskt styre som integrationspolitiken havererat?

Nej, vi moderater accepterar inte att varken invandrare eller svenskar ska leva i utanförskap. Vi har redan visat att den borgerliga politiken sedan 2006 har lett till att utanförskapet har minskat med 180 000 personer. Observera att det bara gått ynka två år och ändå har så många kunnat få ett arbete med en lön att kunna leva på.

År 2010 - 2014 vill vi gå vidare med det här arbetet. Jag ser framför mig ytterligare satsningar på att förbättra arbetsmarknaden och företagsklimatet. Jag vill se ytterligare förenklingar av skattesystemet. Om det går att sänka skatterna ytterligare så är det mycket bra, men viktigt är nu också att bekämpa orättvisa skatter.
Mona Sahlin har dock redan sagt att hon vill återinföra förmögenhetsskatten. *Suck* säger jag... Vad ska detta tjäna till? Sahlin har redan uttalat att "Förmögenhetsskatten har sina fel och brister..." men ändå vill man ha tillbaka den. Detta är socialdemokraterna i ett nötskal: "Socialdemokraterna ska styra och ställa och friheten för människor att styra över sitt eget liv ska bekämpas". Titta bara på när Kamprad och Rausing flyttade sina förmögenheter från Sverige... Det var en dålig affär för Sverige... mycket dålig... Nej, vi måste uppmuntra företagare som har arbetande kapital, att ha detta kvar i Sverige så att vi kan ha ett framtida starkt företagsklimat i Sverige.

Det finns så många gamla föråldrade lagar och regleringar som sätter käppar i hjulet för medborgare och företag - dagligen i vårt land. Det finns hur mycket som helst för oss moderater att göra för att avsocialisera Sverige och öka människors frihet och trygghet.

Opinionsundersökningen visar att moderaternas stöd nu är lika stort som på valdagen. Detta visar att vi är på rätt väg och jag kommer fortsätta kämpa för att Sverige ska bli ett mer tryggt, fritt och rättvist land. För alla.

Inga kommentarer: