Stefan Erikson

söndag 5 april 2009

Märkligt agerande av Wanja

Wanja Lundby-Wedin avgår... från AMF, AFA och Aftonbladets styrelser, till att börja med. Med små steg backar hon och enligt Lena Melin står hon inte längre för något.

Mona Sahlin skyller dessutom Socialdemokraternas stora tapp i opinionen på Wanja.

Mona Sahlin säger:
"Det finns en besvikelse över att arbetarrörelsens företrädare inte står för någon skillnad. LO och Wanja har mycket att visa. "

Men där tycker jag väl att det tydligt har visat sig att både Socialdemokraterna och LO faktiskt står för en skillnad: Som Socialdemokrat och med rätt partibok kan du komma hur långt som helst. Wanja kom ju in i 24 styrelser exempelvis.

Maktfullkomligheten är ju också i det lägret total. Det visade sig bland annat när Socialdemokraternas 87-åriga styre i Finspång sprack förra året. Där regerade Socialdemokraterna i minioritet tack vare stödröster från Vänsterpartiet. Men inte fick (V) komma in i diskussionerna om hur kommunen skulle styras. Någon respekt eller lyhördhet för att lyssna på ett parti som stöder majoriteten fanns inte.

Idag styr de fyra allianspartierna tillsammans med Vänsterpartiet i Finspång - Valliansen kan man kalla det. Maktfullkomligheten har bytts mot pragmatism och en gemensam målbild om att göra Finspång till en bättre kommun att arbeta och bo i.

Inga kommentarer: