Stefan Erikson

måndag 20 oktober 2008

Alliansen presenterar stabilitetsplan värd 1500 miljarder

Idag presenterade Anders Borg och Mats Odell en stabilitetsplan som syftar till att skydda finansiella institut mot konkurs, men kanske främst som skydd för oss som svenska skattebetalare.

Det är skönt att se att Sverige har en stabil och samarbetsvillig majoritetsregering. Jag bara undrar hur oppositionen hade skött ekonomin om de hade fortsatt regera från valet 2006. Klart är i alla fall att deras politik inte hade givit så mycket som 180 000 nya jobb, minskat utanförskap, lägre skatt för pensionärer, 3000 fler poliser, mer resurser till åklagarväsendet, den största forskningspropositionen någonsin, största satsningen på infrastruktur någonsin, stärkt kvalitet och tillgänglighet inom vården och en ny tandvårdsförsäkring.

Varför hade dom inte levererat detta om socialdemokraterna bildat regering med sin splittrade opposition? Jo, svaret är enkelt:

Oppositionen driver ingen politik för långsiktigt hållbara ekonomiska spelregler och en politik för minskat utanförskap. Istället handlar det bara om hur mycket bidragen ska höjas, istället för att ta ansvar för Sveriges framtid. Dessutom så är det enkelt att titta tillbaka på de 12 socialdemokratiskt styrda åren, där löften och prat inte blev till verklighet. Tomt prat, ökat utanförskap och ett skattetryck över 50 procent var vad socialdemokraterna lämnade efter sig.

Nu är skattetrycket nära 47 procent och det HÄNDER saker i Sverige! Äntligen! När man nu ser att går att föra en bättre politik än socialdemokraterna gjorde, så duger det inte att de kommer och säger "vi satsar mer på ditten och datten". 12 år fanns för att GENOMFÖRA politiken - men ingenting gjordes... istället ökade socialdemokraterna på statsskulden med 100 miljarder under sin sista mandatperiod.

Hittills har alliansregeringen bantat ner statsskulden med 200 miljarder. Det är skillnad det!

Inga kommentarer: