Stefan Erikson

söndag 7 februari 2010

Fokus på kvinnor på Valfokus

Igår talade statsminister Fredrik Reinfeldt på Moderaternas valkonferens i Upplands Väsby. Reinfeldt lade stort fokus i sitt tal på kvinnors löner, möjligheter på arbetsmarknaden och utsatthet vid brott.

I opinionen visar män större stöd för alliansens politik än kvinnor. Detta trots att kvinnor gynnats mycket av alliansens politik och gör det även i nya förslag för framtiden. Det handlar exempelvis om högre disponibel inkomst genom bland annat jobbskatteavdraget (då kvinnor tyvärr ofta har lägre löner - vilket innebär större procentuellt tillskott tack vare jobbskatteavdraget).

Ett ökat ekonomiskt handlingsutrymme för både kvinnor och män med en låg eller medelstor inkomst ökar friheten och makten över att kunna styra mer fritt över sitt eget liv. Fredrik Reinfeldt pekade även på att bara vart femte sexualbrott anmäls och att unga kvinnor är överrepresenterade bland utsatta. Detta är en fråga som kommer att belysas från moderat håll.

Under Valfokus lanserades också www.redanvalt.nu som är en bra och inbjudande portal för alla som vill göra en insats nu inför valrörelsen.

Inga kommentarer: