Stefan Erikson

söndag 18 oktober 2009

Nu har (S) chansen att erkänna att de köpt alliansens sjukförsäkringsreform

Socialdemokraterna har nu länge kritiserat alliansens sjukförsäkringsreform. Istället för att utsortera människor och försätta dem i passivt utanförskap är det nu aktiva åtgärder för att bli frisk och återfå hela eller delar av arbetsförmågan som är centralt. En inhuman utsorteringspolitik som under 12 år med socialdemokratiskt styre försatte 140 personer varje dag i förtidspension är idag borta och ersatt med en human sjukförsäkringspolitik som sätter människan centrum.

Veronica Palm (S) är vice ordförande i Socialförsäkringsutskottet och har gått ut hårt i media och kritiserat alliansens sjukförsäkringspolitik. Hon har däremot inte sagt vad hon istället vill ska ske om Socialdemokraterna får bestämma.

Nu har socialdemokraterna däremot köpt större delen av alliansens sjukförsäkringspolitik - vilket är glädjande - men de har ännu inte vågat eller velat erkänna detta.

För att rädda anseendet borde Socialdemokraterna och Veronica Palm (S) nu faktiskt erkänna för svenska folket att de nu ställer sig bakom de flesta av de reformer som de tidigare så starkt har kritiserat, bland annat: rehabiliteringskedjan, avskaffandet av den tidsbegränsade sjukersättningen och den historiskt sjukpenninggrundande inkomsten.

Socialdemokraternas Anna Hedborg erkände i sin utredning att den gamla socialdemokratiska sjukförsäkringspolitiken var en långtidsparkering för människor. Må vi aldrig komma tillbaka till ett sådant inhumant synsätt där vi genom illa fungerande regelverk försätter människor i långvarigt utanförskap.

Inga kommentarer: