Stefan Erikson

onsdag 7 oktober 2009

Fler känner sig gynnade av alliansens politik

Fler känner att de gynnas av alliansens politik. Det framgår i Synovates årliga undersökning där frågan är om man känner sig gynnad eller missgynnad av regeringens politik.

De första två åren efter maktskiftet var det många som inte upplevde att de gynnades av alliansens politik, även om det första och dessutom största steget i jobbskatteavdraget togs då. Jag har upplevt att även idag finns det många som ännu inte riktigt förstått de stora reformer som genomförts sedan maktskiftet 2006.

Jobbskatteavdraget är i sig den genom tiderna största inkomstskattesänkningen. Dessutom har alliansen satsat på pensionärer både genom två skattesänkningar (en genomförd och en kommande i höstbudgeten) och genom historiska satsningar på äldrevård, sjukvård, omsorg och på ett mycket högre jobbskatteavdrag för de som är över 65 år.

Alliansens politik fungerar således. Människor får bättre ekonomi, pensionerna ökar snabbade genom att fler arbetar (oavsett konjunktur, relativt gamla regeringens politik) och skatten är sänkt för första gången på mycket länge för pensionärer.

Med fortsatt fokus på minskat utanförskap och på att göra det mer lönsamt att arbeta vill jag att alliansen även nästa mandatperiod ska kunna leverera alltfler reformer för ett bättre Sverige för alla.

Inga kommentarer: