Stefan Erikson

fredag 23 januari 2009

"Oppositionen ljög"


Birgitta är pensionär. Hon har ingen stor pension, 6 113 kronor per månad efter skatt, men lever förhoppningsvis ett bra liv. Birgitta kanske bor på samma gata eller i samma trappuppgång som du. Hon kanske har en liten uteplats eller trädgård som hon gillar att påta i. Hon är nog som vilken glad pensionär som helst... men hon har gått runt och muttrat och irriterat sig på saker och ting.

När de som arbetar fick stora skattesänkningar, skulle pensionärerna endast få 80 kronor mer i månaden. Detta fick Birgitta höra. Socialdemokraterna sade det. Vänsterpartiet sade det. Miljöpartiet sade det.

Birgitta blev nog besviken och irriterad under förra året när hon läste oppositionsföreträdares insändare i tidningarna om pensionärers ekonomi. Alliansen sänkte skatten kraftigt för de som arbetade, men inte för Birgitta.

Men så hände något! Det blev 2009 - ett nytt år - och Birgitta upptäckte en sak. Hon fick 428 kronor mer i pension - efter skatt. 5 136 kronor mer per år, närmare bestämt. Hur reagerade Birgitta på detta? Ja, självklart positivt!


Hon avslutar sin insändare med orden:

"Kom ihåg: Ta reda på fakta, lita inte på oppositionen."

Visst är det fantastiskt!? Jag gläds för Birgittas skull att hon fått flera hundralappar mer i plånboken varje månad och att hon känner sig glad över att det finns en regering som levererar en politik som fungerar!

Inga kommentarer: