Stefan Erikson

torsdag 8 januari 2009

"För deprimerade för att vara sexuellt aktiva..."

Porrmagnaten Larry Flynt, grundare till Hustler, vill ha 5 miljarder dollar till stöd för porrbranschen går det att läsa på e24.

Företrädare för porrbranschen anser således att USA:s regering aktivt bör stödja porrfilmsindustrin då dom ser den som vilken annan industri som helst. Socialdemokraterna har i och för sig sagt att dom vill köpa upp Volvo och SAAB och låta staten bygga bilar, samtidigt som miljöpartiet vill göra det mer olönsamt för denna bransch. Paradoxerna blir fler och fler.

Lite fundersam blir jag. För det första kan man fundera på om porrbranschen har lönsamhetsproblem överhuvudtaget. För det andra, drabbas den branschen så hårt under en lågkonjunktur? För det tredje så har det ju alltid funnits en het debatt kring vad som är "rätt och fel" inom porrbranschen så, ska staten i ett land överhuvudtaget lägga skattebetalares pengar på sådan verksamhet? Enligt Larry Flynt så låter det i alla fall såhär:

– Människor är för deprimerade för att vara sexuellt aktiva. Detta är väldigt ohälsosamt för en nation. Amerikanerna kan vara utan bilar och sådant men de kan inte klara sig utan sex, säger Flynt i ett uttalande.

I någon amerikansk film har det uttalats något i stil med:
- Utan den här bilmodellen skulle USA:s befolkning idag varit mycket mindre. (Med avseende på en 50-60-talsbil med bekvämt och rymligt baksäte.

Nja, kort sagt. Vad ett land behöver i lågkonjunktur och kristid är inte statliga bidrag för att till vilket pris rädda vissa företag. Ett land behöver en fungerande arbetsmarknad och ett gynnsamt företagsklimat. Samt möjligen, för att citera Alf Svensson (kd):
"Love, peace and understanding"

Inga kommentarer: