Stefan Erikson

onsdag 16 december 2009

Reinfeldt får beröm som ordförande i EU

Det svenska ordförandeskapet i EU, med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen, får beröm. Även om det ännu återstår några veckor av året så har Sverige som ordförandeland levererat inom alla de fem prioriterade områden som satts upp.

Några exempel på frågor som Sverige drivit på för är en god hantering av den finansiella krisen, Lissabonfördraget och Stockholmsprogrammet. Det återstår nu att se hur klimatmötet i Köpenhamn faller ut. Detta är en mycket svår fråga men glöm inte bort att EU redan satt upp mycket höga ambitionsmål. Den svåra knäckfrågan nu handlar om att få med sig resten av världen och då inte minst USA och Kina. Ledartröjan har Sverige och EU men bara genom globalt samarbete och gemensamma mål kan vi med kraft förbättra klimatarbetet.

Har du frågor om det svenska ordförandeskapet i EU eller vad som hänt under detta speciella halvår? Passa då på att julchatta med Anna Kinberg Batra (M), ordförande i riksdagens EU-nämnd, nu på måndag kl 11. Du kan redan nu ställa din fråga här: www.moderat.se

Inga kommentarer: